Στο ταμπλό των 64 σταμάτησε η πορεία της Ναυσικάς-Όλγας Δημοσθένους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας στην Σαουδική Αραβία.

Η Δημοσθένους ξεκίνησε με τρεις νίκες και τρεις ήττες τους αγώνες στην φάση των ομίλων περνώντας στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Εκεί αντιμετώπισε την Αιγύπτια Farida Mourad  όπου σε ένα συγκλονιστικό αγώνα κατάφερε να κερδίσει με σκορ 15-13 περνώντας στις 64 καλύτερες αθλήτριες της διοργάνωσης.

Στο ταμπλό των 64 βρήκε απέναντι της την Καναδή Nicole Xuan γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 15-8 σε έναν αγώνα οπού αν και βρίσκονταν συνέχεια σε απόσταση αναπνοής και ενώ το σκορ ήταν 8-7 δεν κατάφερε να βρει τις λύσεις στο αμυντικό παιχνίδι της πρωταθλήτριας του Καναδά.

Η τελική κατάταξη βρήκε την Δημοσθένους στην 60η θέση σε σύνολό 129 κορυφαίων αθλητριών από όλο τον κόσμο, ενώ ήταν και η μόνη αθλήτρια της Ελληνικής αποστολής που κατάφερε να περάσει στην φάση αυτή.

Με την εξαιρετική της εμφάνιση αλλά και τις εμπειρίες που αποκόμισε από τις συμμετοχές της στο ευρωπαϊκό και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα θα έχει την ευκαιρία την επόμενη χρονιά να διεκδικήσει κάτι ακόμη καλύτερο καθώς της απομένει μια ακόμη χρονιά στην κατηγορία των νεανίδων .

Αναχωρεί για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας στην Σαουδική Αραβία η Δημοσθένους .

Η αθλήτρια του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ θα ταξιδέψει στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας προκειμένου να συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων ξιφασκίας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Απριλίου 2024.  Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βρίσκεται στην πρώτη θέση του ranking της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας για το ξίφος μονομαχίας με τη συμμετοχή της στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός να αποτελεί μια τεράστια πρόκληση αλλά και μια μοναδική εμπειρία για την ίδια και τον προπονητή της Ανδρέα Καραμάνη που θα την συνοδέψει .