Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πανελλήνιο κύπελλο ξιφασκίας που διοργάνωσε ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πανελλήνιο κύπελλο ξιφασκίας που διοργάνωσε ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Ιανουαρίου 2024 στο κλειστό γυμναστήριο ΠΕΑΚΙ. . Συνολικά περισσότερα από 300 παιδιά αγωνίσθηκαν σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες (ανάπτυξης –παμπαίδων και εφήβων) του ξίφους μονομαχίας  προσφέροντας θέαμα και συγκινήσεις σε όσους βρέθηκαν στο κλειστό.

Στο αγωνιστικό κομμάτι μεγάλη πρωταγωνίστρια ήταν η αθλήτρια του ΠΑΣ ΓΙΑΝΙΝΑ και πρωταθλήτρια Ελλάδος ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ Ναυσικά-Όλγα. Σε μια σειρά από συγκλονιστικούς αγώνες που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες κατάφερε και κατέκτησε το κύπελλο νεανίδων με σκορ 15-10 στον τελικό έναντι της ΚΑΡΑΜΠΑΣΗ Ασπασίας του Αρίστων Παιανίας . Με την εξαιρετική της εμφάνιση εξασφάλισε την συμμετοχή της στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Νάπολη της Ιταλίας και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας με την Εθνική Ελλάδος .

Στις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες η ΣΟΥΚΕΡΑ Κωνσταντίνα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο παγκορασίδων (-13) χάνοντας στις λεπτομέρειες την πρόκριση της στον τελικό. Εξαιρετικά ήταν επίσης και τα αποτελέσματα στην κατηγορία ανάπτυξης (ως και Τετάρτη Δημοτικού) όπου ο ΚΑΡΑΤΟΥΛΙΏΤΗΣ Νικόλαος κατέκτησε το κύπελλο και ο ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Βαγγέλης το χάλκινο μετάλλιο .

Συνολικά σε όλες τις κατηγορίες ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΙΝΑ συμμετείχε με 37 παιδιά σε μια διοργάνωση που απέσπασε τα θετικά σχόλια από όσους παρευρέθηκαν στο Κλειστό του ΠΕΑΚΙ. Ο ερασιτέχνης ΠΑΣ ΓΙΑΝΙΝΑ εκφράζει τις ευχαριστίες της στην διοίκηση του ΠΕΑΚΙ για την παραχώρηση του γυμναστηρίου και σε όσους συνετέλεσαν στην επιτυχία των αγώνων και τίμησαν την διοργάνωση με την παρουσία τους .