Για 2η χρονιά μετάλλια η ομάδα ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ξιφασκίας εφήβων-νεανίδων .

Για δεύτερη συνεχή χρονιά μετάλλια η ομάδα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ξιφασκίας εφήβων-νεανίδων .

Εξαιρετικές για μια ακόμη χρονιά εμφανίσεις από την ομάδα εφήβων – νεανίδων στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ξίφους μονομαχίας που διοργανώθηκε στο Ο.Α.Κ.Α. το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαΐου 2024 . Ανάμεσα σε 95 αθλητές στο τελικό ταμπλό των 8 καλύτερων αθλητών βρέθηκαν δυο αθλητές του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Ο Νικόλας Σούκερας και ο Άγγελος Τσίπης με ένα καταπληκτικό σερί νικηφόρων αποτελεσμάτων κατάφεραν να βρεθούν στην 8άδα όπου βρέθηκαν αντιμέτωποι μεταξύ τους με νικητή τον Σούκερα. Στον ημιτελικό ο Σούκερας αντιμετώπισε το Νο2 της κατάταξης Φώτη Μίνο από τον Θησέα Ηρακλείου γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 15-9 , κατακτώντας έτσι το χάλκινο μετάλλιο . Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δυο τους είναι μόλις 14 ετών και όλο το μέλλον είναι μπροστά τους καθώς έχουν άλλα τρία χρόνια στην κατηγορία αυτή.

Στην ομαδική κατηγορία ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ αποτελούμενη από τους Νικόλαο Σούκερα, Άγγελο Τσίπη, Νικηφόρο Παπαδόπουλο και Βασίλη Στεργίου ξεκίνησε από την πρώτη θέση καθώς είχε συνολικά τα καλύτερα αποτελέσματα στους ατομικούς αγώνες. Στο ταμπλό των 16 ομάδων αντιμετώπισε την ομάδα της Βικτώριας Αθηνών όπου επιβλήθηκε με σκορ 45-18 , στο ταμπλό των 8 την περσυνή νικήτρια των αγώνων ομάδα του Αρίστωνα Παιανίας όπου επίσης κέρδισε με σκορ 44-30. Στην ημιτελική φάση βρέθηκε αντιμέτωπη με την ομάδα του Όμιλου Ξιφασκίας Φλώρινας γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 45-31 . Ωστόσο στον μικρό τελικό, σε έναν αγώνα για γερά νεύρα, κατάφερε να κερδίσει την ομάδα της Ίριδας Αθηνών με σκορ 45-44, κατακτώντας  έτσι το χάλκινο μετάλλιο ανάμεσα σε 16 ομάδες .

Στα κορίτσια η Ναυσικά Δημοσθένους δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο της καθώς λόγω ίωσης που την ταλαιπώρησε την εβδομάδα των αγώνων δεν βρήκε ρυθμό και αποκλείστηκε στο ταμπλό των 32 . Στην Ομαδική κατηγορία η ομάδα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ αποτελούμενη από τις Ναυσικά Δημοσθένους , Χαρά Χρηστέα και Αλεξάνδρα Παππά επικράτησε στο ταμπλό των 16 της ομάδας της Α.Α. Βορείων Προαστείων με σκορ 45-31 και στο ταμπλό των 8 της ομάδας της Ίριδας με σκορ 45-39. Στα ημιτελικά βρήκε απέναντι της μετέπειτα νικήτρια την ομάδα της Λ.Ο. Βάρης γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 45-32 , ενώ στον μικρό τελικό ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με σκορ 45-39 από την ομάδα του Αρίστωνα Παιανίας, καταλαμβάνοντας τελικά την 4η θέση σε σύνολο 12 ομάδων .