ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ:Το καμάρι της Ηπείρου και στην Κολύμβηση

 

Η καρδιά της ελληνικής επικράτειας χτυπάει δυνατά στον υγρό στίβο. Οι εποχές αλλάξανε. Τα κολυμβητήρια δίνουν πλέον την ευκαιρία στα σωματεία να αναπτυχθούν όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στην ελληνική επαρχία. Στα Γιάννενα ο ιστορικός ΠΑΣ δημιουργεί την δική του ιστορία στα αθλήματα της πισίνας. Ο Κώστας Κυριακίδης είναι ο συνοδοιπόρος μας σήμερα στην παρουσίαση των δραστηριοτήτων του ιστορικού συλλόγου της Ηπείρου.

Ο προπονητής Κώστας Κυριακίδης (2η και 3η φωτογραφία ανάρτησης) μιλάει σήμερα στο pisina.net και αναφέρεται στους στόχους και τις επιδιώξεις του ΠΑΣ που διαθέτει δυο τμήματα στην κλασική και την τεχνική κολύμβηση.

«Η αγωνιστική χρονιά 2022-2023 για την Κολυμβητική αλλά και Τεχνική ομάδα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ έχει ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του 2022 με τον καλύτερο τρόπο και αρκετές επιτυχίες. Η ομάδα μας στην Κλασική Κολύμβηση έλαβε μέρος – εκτός από τις καθιερωμένες ημερίδες – και το Χειμερινό Πρωτάθλημα Κατηγοριών και σε διεθνείς διοργανώσεις όπως τα Αλεξάνδρεια (Θεσσαλονίκη) και στα Νιόβεια (Θεσσαλονίκη).
Στο Χειμερινό Πρωτάθλημα Κατηγοριών Β. Ελλάδος η ομάδα μας συμμετείχε με 11 αθλητές-τριες και  κατέκτησε στο σύνολο 16 μετάλλια , 7 χρυσά, 5 αργυρά, 4 χάλκινα, όπου το αξιοσημείωτο ήταν ότι στην κατηγορία ΠΑΜΠ Β συγκέντρωσε 194 βαθμούς φέρνοντας την ομάδα στην 6η θέση Και στο σύνολο ΠΑΜΠ-ΠΑΓΚ Β συγκέντρωσε 271 βαθμούς όπου κατετάγη στην 9η θέση από 35 ομάδες.

Στο Εαρινό Κύπελο Προαγωνιστικών Κατηγοριών (9-12 ετών) Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας-Ηπείρου & Βορείων Ιόνιων Νήσων συμμετείχε με 20 αθλητές-τριες  και κατέλαβε στο σύνολο 30 μετάλλια ,9 χρυσά-11 ασημένια-10 χάλκινα.

Με το κλείσιμο του Χειμερινού κύκλου 3 αθλητές μας της αγωνιστικής κατηγορίας εντάχθηκαν στο πρόγραμμα επίλεκτων Ελλάδος 2022-2023(ΛΕΚΚΑ ΙΩΑΝΝΑ-ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-ΧΡΗΣΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ). Επίσης στην προαγωνιστική κατηγορία η αθλήτρια μας Μπαλτά Ευαγγελία 9 ετών αναδείχτηκε 2η στη βαθμολογία για του αγώνες κολύμβησης μικρών αποστάσεων σε 25μ. πισινά οπού συγκέντρωσε 504 βαθμούς.

Στους Χειμερινούς Αγώνες Τεχνικής Κολύμβησης η ομάδα μας συμμετείχε με 12 αθλητές-τριες και κατέκτησε 14 μετάλλια ,7 χρυσά-4 αργυρά-3 χάλκινα».

Όμορφα και δημιουργικά όλα τα ανωτέρω. Ποια μπορεί να είναι η συνέχεια του ΠΑΣ μέσα στην χρονιά;

«Από εδώ και πέρα κυρίαρχος στόχος ,τόσο της κλασικής όσο και της τεχνικής ομάδας του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ είναι τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Κατηγοριών το καλοκαίρι» τονίζει ο κύριος Κυριακίδης και προσθέτει:

«Αρχικά θα θέλαμε να έχουμε μια πολυπληθή ομάδα στην 1η φάση πανελλήνιου πρωταθλήματος κλασικής κολύμβησης και να καταφέρουν όσοι περισσότεροι αθλητες-τριες μας να πάρουν την πρόκριση για τη 2η φάση. Πιστεύω ότι αυτό θα το πετύχουμε και θα προσπαθήσουμε να πρωταγωνιστήσουμε στην Περιφέρεια μας στην αγωνιστική κατηγορία και στη συνέχεια στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος να διεκδικήσουμε αρκετές θέσεις σε 16αδα,8αδα αλλά και στα μετάλλια. Παρόμοια και στην τεχνική κολύμβηση ,πιστεύω ότι στο πανελλήνιο πρωτάθλημα θα έχουμε αρκετές θέσεις στην  8αδα και κατακτήσεις μεταλλίων».

Καταλήγοντας ο Κώστας Κυριακίδης κάνει μια παρουσίαση του συλλόγου και καταθέτει:

«Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ είναι από τις πιο παλιές ομάδες στο χώρο της κολύμβησης στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ  αλλά από το 2010 έχει επαναλειτουργήσει επί νέας διοίκησης και έχει ξεκινήσει από την αρχή. Παράλληλα με το τμήμα κολύμβησης υπάρχει και το τμήμα τεχνικής κολύμβησης. Το τμήμα κολύμβησης αναγνωρίστηκε από την ΓΓΑ το 2011 ενώ το τμήμα της καλλιτεχνικής κολύμβησης και της τεχνικής κολύμβησης το 2017.Προσωπικά εργάζομαι στο τμήμα υγρού στίβου από το Σεπτέμβριο του 2013 και προσπαθούμε με όλο το επιτελείο της ομάδας να φτιάξουμε μια μεγάλη και αξιόλογη επαρχιακή ομάδα που δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από τις μεγάλες ομάδες της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ έχει τμήματα μικρής πισίνας ,ακαδημιών, προαγωνιστική και αγωνιστική κατηγορία, τμήμα τεχνικής κολύμβησης, τμήμα μαραθώνιας κολύμβησης κλασικής και τεχνικής κολύμβησης ,τμήμα ενηλίκων, MASTERS, aqua aerobic-aqua fitness.

Την τελευταία δεκαετία οι επιτυχίες για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ είναι αρκετές τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο αλλά και σε παγκόσμιο .

Η μεγαλύτερη διάκριση για το σύλλογο μας ήταν στην μαραθώνια τεχνική κολύμβηση, όπου έλαβε μέρος η αθλήτρια μας ΔΟΥΜΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα OW/Tεχνική (Βιβερόνε Ιταλία) και κατέκτησε 1 χρυσό-1 αργυρό-1 χάλκινο μετάλλιο Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι αθλητές μας προέρχονται από τα τμήματα υποδομών και αποδεικνύουμε τη σωστή και μεθοδευμένη δουλειά που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια».

https://pisina.net/blog/posts/%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CF%81%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B7%CF%80%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%BF%CF%85/?fbclid=IwAR1v87DO3ziRr5mYz4nhasWG87nIur9Imcc1Gu_l2ejL17YL51QTFLvvLI4