ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Την δεύτερη θέση κατέκτησε το τμήμα ξιφασκίας ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ στο πανελλήνιο πρωτάθλήμα παμπαίδων ξίφους μονομαχίας που πραγματοποιήθηκε το Σαβ/κο 18 και 19 Ιουνίου 2022 στο ΟΑΚΑ .

Η ομάδα των αγοριών αποτελούμενη από τους, ΣΤΕΡΓΙΟΥ Βασίλη, ΣΟΥΚΕΡΑ Νικόλαο και ΜΙΧΑΛΗ Νικόλαο αντιμετώπισε αρχικά στο ταμπλό των 8 την ομάδα του Αρίστων Παιανίας της οποίας επιβλήθηκε με σκόρ 45 -14 .

Στα ημιτελικά βρέθηκε αντιμέτωπη με την ομάδα του Θησέα Ηρακλείου σε έναν αγώνα που εξλίχθηκε σε πραγματικό ντέρμπυ,  επικρατώντας με σκορ 45-44. Στον τελικό  αντιμετώπισε την ομάδα της Ίριδας όπου ηττήθηκε με σκορ 45-36 κατακτώντας έτσι την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο σε σύνολο 12 ομάδων .

Πολύ καλή παρουσία είχε και η ομάδα των κοριτσιών αποτελούμενη από τις ΧΡΗΣΤΕΑ Χαρά, ΠΑΠΠΑ Αλεξάνδρα, ΛΙΑΤΣΟΥ Βασιλική και ΣΟΥΚΕΡΑ Κωνσταντίνα όπου κατέκτησε την 6η θέση σε σύνολο 11 ομάδων καθώς αποκλείστηκε στο ταμπλό των 8 από την μετέπειτα πρωταθλήτρια ομάδα της Λ.Ο.Βάρης με σκορ 45-23 .

Εξαιρετικές ήταν οι εμφανίσεις των παιδιών και στους ατομικούς αγώνες. Στα κορίτσια η ΧΡΗΣΤΕΑ Χαρά έφτασε μια ανάσα από τον τελικό καθώς ηττήθηκε με σκορ 10-8 στα ημητελικά και κατέκτησε έτσι την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Η ΠΑΠΠΑ Αλέξάνδρα κατέκτησε την 15η θέση . Συνολικά αγωνίσθηκαν 65 κορίτσια. Στα αγόρια ο ΣΟΥΚΕΡΑΣ Νικόλαος κατέκτησε την 5η θέση καθώς ηττήθηκε στα προημητελικά σε ένα συγκλονιστικό αγώνα που κρίθηκε στα τελευτάια δευτερόλεπτα με σκορ 9-8 .  Ο ΣΤΕΡΓΙΟΥ Βασίλης κατέκτησε την 12η θέση και ο ΜΙΧΑΛΗΣ Νικόλας την 13η θέση . Συνολικά αγωνίσθηκαν 80 αγόρια .