Στα Γιάννινα 20-21/1 το τρίτο κύπελλο ξίφους μονομαχίας U13/U17

Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα διοργανώσει στην πρωτεύουσα της Ηπείρου το τρίτο κύπελλο ξίφους μονομαχίας εφήβων/νεανίδων (U17) και παμπαίδων/παγκορασίδων (U13) καθώς και αγώνες για την κατηγορία ανάπτυξης (U10).

Ο σύλλογος της πόλης τον Ιούνιο του 2023 είχε διοργανώσει με επιτυχία το πανελλήνιο πρωτάθλημα ξίφους μονομαχίας U13 και φέτος έχει αναλάβει και πάλι μία από τις σημαντικές εγχώριες διοργανώσεις. Το Σάββατο 20/1 η αγωνιστική δράση θα ξεκινήσει με τις κατηγορίες U13 και U10 και την Κυριακή 21/1 θα αγωνιστούν οι μεγαλύτεροι αθλητές και οι μεγαλύτερες αθλήτριες της κατηγορίας U17. Στους αγώνες θα πάρουν θέση στις πίστες συνολικά 341 ξιφομάχοι, 57 της κατηγορίας U10, 127 της κατηγορίας U13 και 157 της κατηγορίας U17.

Μεταξύ των 68 νεανίδων που έχουν δηλωθεί συγκαταλέγονται η Νεφέλη Ρασπόπτση (ΟΞΙΦ) και η Μελίνα Ρεντούμη (Μεσόγειος Ραφήνας) που έχουν από μία νίκη στα πρώτα δύο κύπελλα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Εντός έδρας θα αγωνιστεί η πρωταθλήτρια νεανίδων του 2023, Ναυσικά Δημοσθένους (ΠΑΣ Γιάννενα), ενώ το παρών θα δώσουν και αθλήτριες που έχουν ανέβει στα βάθρα των δύο πρώτων κυπέλλων, η Ασπασία Καραμπάση (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), η Άννα Ραφαέλα Σαλαβούρα (ΛΟ Βάρης), η Χαρά Παυλίδου (ΟΞΙΦ) και η Ολυμπία Καλημέρη (ΛΟ Βάρης).

Στους εφήβους έχουν δηλωθεί 89 αθλητές, μεταξύ των οποίων και οι Βασίλης Τσώκας (ΟΞΙΦ) και Φώτης Μήνος (ΑΟ Θησέας Ηρακλείου) που έχουν μοιραστεί τις νίκες στα κύπελλα της Φλώρινας και της Βάρης αντίστοιχα. Από τους αθλητές που κατέκτησαν μετάλλια στις δύο πρώτες στάσεις το φθινόπωρο του 2023 θα δώσουν το παρών ο Νίκος Πασσιάς (ΑΑ Ιωαννίνων), ο Αλέξανδρος Τουρμάν (ΑΟΦΙΨ Ίριδα), ο Αχιλλέας Αντωνίου (ΑΟΦΙΨ Ίριδα), ο Γιώργος Νοταράς (ΛΟ Βάρης) και ο Χρήστος Ιάσονας Παλυβός (ΛΟ Βάρης).