ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Έλαμψαν οι ξιφομάχοι του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ στους ευρωπαικούς αγώνες στην Φλώρινα. Με τρια κύπελλα επέστρεψε η αποστολή.

Κυπελλούχοι αναδείχτηκαν οι αθλητές του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ  Άγγελος Τσίπης και Χαρά Χριστέα στο ευρωπαικο κύπελλο ξίφους μονομαχίας ως 14 ετών που πραγματοποιήθηκε στην Φλώρινα τις 16 και 17 Μαρτίου 2024.  Στους αγώνες ο Άγγελος Τσιπης πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση εφτασε στην ημιτελίκη φάση όπου αντιμετώπισε τον Αμερικάνο  αθλητή AYOTTE James επικρατώντας του με σκορ 12-11 . Στον τελικό βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Πολωνό SADOWY Krzysztof κερδίζοντας με σκορ 15-12 κατακτώντας έτσι το κύπελλο ανάμεσα σε 49 αθλητές από 12 χώρες. Στα κορίτσια, ανάμεσα σε 56 αθλήτριες, η Χαρά Χρηστέα ήταν επίσης εξαιρετική αφού επιβλήθηκε στην προημιτελική φάση της Ισραηλινής ALMOG Tamar με 15-14, στον ημιτελικό της Ελληνίδας Μαργέτας Ταντσοπούλου με 15-14 και στον τελικό της αθλήτριας από την Σερβία  CIKA Magdalena με σκορ 15-12 κατακτώντας έτσι την πρώτη θέση και το δεύτερο ευρωπαϊκό κύπελλο για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

Κυπελλούχος αναδείχτηκε και η ομάδα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ στα αγόρια. Η ομάδα που την προηγούμενη αθλητική χρονιά αναδείχτηκε πρωταθλήτρια παμπαίδων , αποτελούμενη από τους Άγγελο Τσίπη , Νικόλαο Μιχάλη, Νικόλαο Σούκερα και Λάμπρο Καρίνο επιβλήθηκε στην προημιτελική φάση της ομάδας της Κύπρου με σκορ 45-16 , στα ημιτελικά της μεικτής Ελληνικής ομάδας του Ο.ΞΙ.Φ και Λύγκα με σκορ 45-36 και στον τελικό της ομάδας της Ρουμανίας με σκορ 45-23.

Με την εμφάνιση τους στην Φλώρινα οι αθλητές του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά ότι βρίσκονται σταθερά στην διεκδίκηση των πρώτων θέσεων με το μέλλον να τους ανήκει. Σειρά έχει το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας στις 16 Απριλίου όπου η Ναυσικά Δημοσθένους θα εκπροσωπήσει την Εθνική Ομάδα Νεανίδων ως πρώτη στο ranking της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας.