Ερασιτέχνης ΠΑΣ - Προχωράμε με όραμα

Mετά από μια περίοδο αδράνειας, το σωματείο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΤΟ 2003 επαναδραστηριοποιήθηκε από μηδενική βάση από ανθρώπους που είχαν την όρεξη και το μεράκι, προκειμένου να δώσουν στο σωματείου τη δική του αίγλη..

Τα πρώτα βήματα ήταν δύσκολα, αφού στη διάθεση της διοίκησης δεν υπήρχε τίποτε τόσο σε έμψυχο υλικό, όσο και σε υποδομή.

Υπήρχε όμως η διάθεση για δημιουργία, υπήρχε όραμα.

Πρώτος στόχος η δημιουργία ομάδων ποδοσφαίρου και η συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα Νέων της superleague, της ΕΠΣ, αλλά και διάφορα τουρνουά.

Η ιστορική φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα στα τμήματα Νέων, ακαδημιών και τζούνιορς βρέθηκε σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας, της περιοχής μας αλλά και στο εξωτερικό.

Η διοίκηση διεκδίκησε από το Δήμο Ιωαννιτών έκταση 17 στρεμμάτων, αίτημα που έγινε δεκτό από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με απόλυτη πλειοψηφία και σήμερα έχουν δημιουργηθεί δύο γήπεδα κανονικών διαστάσεων, όπου διεξάγονται αγώνες των τμημάτων υποδομής και ακόμα 3 γήπεδα προπονήσεων όλα με φυσικό χόρτο.

Κατασκεύασε σύγχρονα αποδυτήρια, μπάνια, τουαλέτες και ένα σύγχρονο γυμναστήριο.

Το έργο έχει τεθεί από ετώνστη διάθεση των τμημάτων του ΠΑΣ και μπορεί να αποτελέσει μια ισχυρή βάση ανάπτυξης για τα τμήματα ποδοσφαίρου. Ηδη δεκάδες παίκτες από τα τμήματα του ΠΑΣ Γιάννινα αγωνίζονται σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες και τις Εθνικές ομάδες.

Στις ομάδες U-20, U17, U-14, U-12, U-10, U-8, junior’s και babini είναι ενταγμένοι περισσότεροι από 280 αθλητές (μπορείτε να τους δείτε στις φωτογραφίες).

Ο δεύτερος στόχος της διεκδίκησης του Εθνικού Σταδίου ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ, το οποίο ιστορικά ανήκει στον ΠΑΣ Γιάννινα, έφτασε πολύ κοντά στην υλοποίησή του, όμως διάφοροι «ασύμμετροι παράγοντες» ήταν ανασταλτικοί… Παραμένει όμως ένα «ανοικτό κεφάλαιο»…

Δεν είναι όμως μόνο αυτό, το μοναδικό επίτευγμα της διοίκησης του Ερασιτέχνη ΠΑΣ.

Μπήκαν αναβαθμισμένοι στόχοι στα τμήματα, τα οποία έπαιξαν και παίζουν σημαντικό ρόλο στην αθλητική ζωή της πόλης.

Ηδη στο τμήμα μπάσκετ αθλούνται περισσότεροι από 350 αθλητές και με αργά, αλλά σταθερά βήματα δημιουργούνται αγωνιστικές ομάδες με πανελλήνιες πλέον επιτυχίες. Η ομάδα γυναικών πέρυσι πέτυχε την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία.

Στο τμήμα κολύμβησης υπάρχουν τμήματα εκμάθησης, αλλά και αγωνιστικά με περισσότερους από 100 αθλούμενους και με όραμα για διακρίσεις.

Από τα τέλη του 2011 λειτουργεί και το τμήμα ξιφασκίας του συλλόγου που κάνει τα παρθενικά του βήματα, έχοντας εντάξει αρκετούς έμπειρους αθλητές, αλλά δημιουργώντας παράλληλα και τμήματα εκμάθησης Ξιφασκίας..

Στο σωματείο απασχολούνται 18 προπονητές.

Η διοίκηση του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ είναι 11μελής πλαισιωμένη από αρκετούς εξωδιοικητικούς παράγοντες οι οποίοι προσφέρουν αφιλοκερδώς για την επίτευξη των στόχων του σωματείου.